Foto verslag Australie 2014 Cairns

Een impressie van Cairns, onderaan de pagina zijn de links naar de foto albums, waar meer foto's te vinden zijn.

Blue Lagoon

Het was vroeg in de ochtend toen we aankwamen in Cairns (04:00) de douane is niet de snelste die ik heb gezien dus het was ongeveer 06:00 uur voordat we onze auto hadden. We reden naar Cairns en het was in de vroege ochtend niet eens helemaal uitgestorven, er waren mensen al aan het joggen, wandelen en zwemmen. Wat het meeste indruk op ons maakte was de “Blue Lagoon” dit was een zout water zwembad in een vorm van een mini strand, het zag er geweldig uit. Je kon daar dan zwemmen met de zee op de achtergrond (waar je niet echt in kon zwemmen ivm groot Eb en Vloed verschillen en de krokodillen die zich er wel eens vertonen).

We maakten een korte wandeling en gingen vervolgens ontbijten. Na ons ontbijt gingen we op een boottocht om de manggrove te verkennen en hopelijk ook wat krokodillen spotten. De krokodillen konden we helaas niet vinden, maar een boot tocht door de manggrove na een vlieg rit van 7 uur was wel fijn.

Na de boottocht en lunch konden we inchecken in ons hotel. We besloten even bij te komen voordat we naar de Cairns Night Zoo gingen. Dit werd aanbevolen door de lokale touristen informatie centrum en het was echt heel leuk. Oorspronkelijk niet echt hoge verwachtingen van, maar je kon wat dieren echt van dichtbij zien en aanraken we hebben een blue tongue lizard gezien, kaketoe, konden met een Koala op de foto hebben Kangeroo’s mogen voeren en ook een Wombat mogen aaien. Ook waren er een flink aantal krokodillen in de dierentuin die we vanaf een veilige afstond konden bekijken (eentje was wel 5 meter lang)

Zoutwater krokodil een gigantisch dier

nooit gedacht dat er echt hagedissen zijn met deze kleuren

De Night Zoo was echt een geweldige afsluiter van de eerste dag in Cairns. Voor de tweede dag hadden we een trip naar Green Island gepland, dit is de plek in Cairns om de Great Barrier reef te bezoeken. Om 09:00 stapten we op de boot het duurde ongeveer 50 minuten om op Green Island te komen. Je kan kiezen voor een dagdeel van 2 uur of 4 uur. Wij kozen voor 2 uur en besloten om te gaan snorkelen, je kan ook andere dingen doen zoals met een onderzeer, duiken of met een helm duiken. Met het snorkelen leek het eerst meer zoiets van hmmm valt beetje tegen, maar toen je eenmaal wat dieper ging was het echt mooi. Veel vissen en ook koraal te zien, het was net zoiets wat je in een dierentuin ziet, maar dan zonder het glas en je zit er midden in. Koraal kon je aanraken en vissen op minder dan 50 cm afstand. Om 12:00 was het weer tijd om terug te gaan naar Cairns, de rest van de middag gebruikten we om bij te komen van de intensieve ochtend en in de avond gingen we wandelen op de boulevard om er vervolgens ook wat foto’s te maken. We gingen eten bij een restaurant aan de pier en het eten was geweldig.

De "Get out of my way look"

Dag 3 was de dag om uit Cairns te vertrekken de volgende stop is Mission Beach en we zijn benieuwd wat dat gaat brengen. Cairns was echt een hele mooie en fijne plaats om te verblijven, wat opviel waren ook de vele jongeren variërend van backpackers tot meer hippie achtige gasten. Om dit te faciliteren waren er ook her en der vaste barbecues waar men gebruik van kon maken. Bij een avond wandeling konden we ook zien dat hier ook echt veel gebruik van werd gemaakt.

Voor meer foto's check mijn Flickr album of Facebook Pagina
Flickr pagina: Flickr album Australie 2014 Cairns
Facebook pagina: Australie 2014 Cairns