Foto verslag Australie 2014 Mission beach

Een verslagje van onze reis met een selectie van foto's, dit keer Mission beach en de weg naar Townsville. Onderaan de pagina zijn de links te vinden naar de overige foto's

Lake Barinne

Rond het middaguur vertrokken we uit Cairns om naar Mission Beach te gaan. We besloten om onderweg nog langs Lake Barrine, Millaa Millaa Falls en Cedar Creek te gaan. Lake Barrinne is een meer dat gevormd is vanuit een vulkaan krater. Het is wel mooi om te zien, maar niet zo goed om er expres heen te rijden. Zelf zou ik er alleen heen gaan wanneer het op je route ligt.

Onze volgende stop was Millaa Millaa Falls, dit is een waterval waar je ook onder kan zwemmen. Bij aankomst waren er ook aardig wat mensen aan het zwemmen. Het was een best mooie waterval om te zien. Vond wel jammer dat mijn ND filter niet donker genoeg was om echt dat stromend effect te laten zien. Zelfs met F22, ISO op 100 en mijn ND filter erop kon ik maar max 2 seconden sluitertijd hanteren. In de buurt van Millaa Millaa falls was nog een waterval en we besloten om ook daar even langs te gaan. Deze was een stuk kleiner en je kon het vanaf het pad eigenlijk ook niet echt goed zien.

We vervolgde onze reis naar Cedar Creek. Hier lag een park waarvan ik de naam kwijt ben en er was ook een waterval, het was blijkbaar een soort kasteel gebouwd door een spanjaard.

Een waterval met een lange sluitertijd geeft het bekende mistige effect.

We zette onze reis voort naar onze eind bestemming van vandaag (Mission Beach). Dit was echt een heel klein plaatsje pal aan het strand, vanuit onze kamer konden we letterlijk naar buiten lopen om 50 meter verderop al met onze voeten in het zand te staan. Voor avondeten gingen we naar de Fish bar, dit was een van de weinige tenten die om 19:00 uur nog open was. We hebben hier echt heerlijke garnalen gegeten en het was wel een gezellige levendige bar.In de ochtend vroeg opgestaan en daarom besloten we om nog een wandeling op het strand te maken voordat we naar onze volgende bestemming gingen. Op het strand waren heel veel kleine kuiltjes te vinden en later kwamen erachter dat het kuiltjes zijn die gemaakt zijn door krabben (hele kleintjes), de meeste gingen gelijk schuilen in zo’n kuiltje, maar eentje bleef gewoon staan en dat leverde een foto op met de minions. (welke je nu nog niet gaat zien :P) We vervolgden onze weg richting Townsville, onderweg kwamen we bij het plaatsje Cardwell waar we onze lunch hadden en gelijk weer even een wandeling over het strand deden. We kwamen hier zelfs een koppel tegen waarvan de jongen uit nederland kwam. Omdat Townsville toch een tijdje rijden was besloten we om niet meer dingen onderweg te bekijken en gewoon door te rijden naar Townsville.

Achtergelaten landbouw voertuigen leverden een leuke plaat op.

Onder de pier

Geen gebrek aan kale bomen in Australië.

Geen gebrek aan stranden in Australië

Voor meer foto's check mijn Flickr album of Facebook Pagina
Flickr pagina: Flickr album Australie 2014 Mission beach
Facebook pagina: Australie 2014 Mission beach