Foto verslag Australie 2014 Airlie Beach

Zoals met de andere verslagen kan je onderaan een link vinden naar mijn Flickr en facebook album voor meer foto's in hoge resolutie van deze plaats.

Airlie beach, de plek waar de Whitesunday Islands bevinden met onder anderen Whitehaven beach. We kwamen er ongeveer tegen einde van de middag aan en het eerste wat we gingen regelen was een cruise naar Whitehaven beach. We hadden geluk want we hadden de laatste 2 beschikbare plaatsen. Die avond besloten om het rustig aan te doen zodat we goed uitgerust naar Whitehaven beach konden gaan. De 2e dag was het dan zover, we gaan naar Whitehaven beach. De boottocht was beetje afzien en we waren al kletsnat voordat we op het eiland aankwamen.

Ook hier geen gebrek aan boten

Met dit aantal mensen was het strand "vol" verklaard :)

Daar aangekomen was het echt mooi om te zien een mooi zilver wit strand en het fijne was dat het niet overbevolkt was. Omdat het eiland niet gewoon toegankelijk is zonder een boot kunnen ze goed organiseren hoeveel mensen er ongeveer maximaal op het eiland zijn. Het strand is iets van 7 km lang, maar ik denk dat er ongeveer 100 a 150 mensen op het strand aanwezig waren?  Dit is vind ik wel een goede maatregel om te borgen dat het strand kan herstellen zonder dat er bemoeienis bij komt van de mens.

De tijd dat we op het strand verbleven was ongeveer 2 uur. Voor ons was dat meer dan genoeg gezien wij geen strand mensen zijn en het weer was een beetje grauw. Telkens wanneer de zon achter de wolken verdween was het een beetje koud. Doordat het zo grijs was, is het ook een uitdaging om foto's te maken. Ik had mijn Tamron 18-270mm lens bij en vergeleken met mijn andere lenzen is het toch wat minder scherp. Maar omdat we het strand op gingen leek het mij handiger om 1 lens bij te hebben met wat meer bereik zodat ik niet op het strand van lens hoef te wisselen met de grote kans op zand op mijn sensor of lens.

Anderen die ook druk bezig waren met foto's maken

Mud crab met Thai Chilli

De rit terug was hobbelig en weer afzien (zeeziek) we waren nog nat van de ochtend en de zon verdween dus het was ook best koud. Weer aangekomen op Airlie Beach gingen we ons snel opfrissen en gingen we eten, we hebben weer heerlijk gegeten bij Fish Divine (mud crab). Vervolgens gingen weer vroeg naar bed zodat we de volgende dag uitgerust zouden zijn voor een vlucht over de eilanden.

De derde en laatste dag in Airlie beach, om 11:00 was onze vlucht over de eilanden. Het was een klein vliegtuigje voor 5 mensen, het was hobbelig en ik werd weer aardig misselijk, maar het was zeker de moeite waard. Voor 75 dollar kan je een vlucht maken van 45 minuten. Het was geweldig om de helder blauwe zee te zien en ook het bovenaanzicht van Whitehaven beach is zeker de moeite waard. Het is wel aan te raden om iets in te nemen tegen reisziekte. Zelf ben ik er echt gevoelig voor en kon nog net mijn ontbijt binnen houden, maar de andere passagiers werden ook misselijk. Het is immers een klein vliegtuigje en daardoor gevoelig voor turbulentie.

Whitehaven beach

En het rechte stuk van Whitehaven beach, logistiek technisch is het al vol. Maar je kan zien dat het gewoon leeg is :P

Voor meer foto's check mijn Flickr album of Facebook Pagina
Flickr pagina: Flickr Album Australie 2014 Airlie beach
Facebook pagina: Australie 2014 Airlie beach