Verslag en foto's MGC Experience 2014

Check onderaan het verslag voor de links naar meer foto's op Facebook en Flickr

MGC Experience 2014 een conventie die gehouden wordt in Utrecht gericht op Manga, Games en Comics. Het is een wat kleinere conventie wanneer je het vergelijkt met bv een Abunai. De kleinere omvang heeft ook zo zijn voordelen, zo vond ik het allemaal wat minder hectisch en was het wat relaxter. Heb uiteindelijk niet zo veel foto's gemaakt met wat ik in gedachten had. Was toch een beetje shuw om mensen te vragen of ik foto mocht maken, terwijl ik intussen toch wel weet dat cosplayers het echt niet erg vinden om gevraagd te worden voor een foto.

Wat had ik allemaal mee:

  • Canon 600D
  • Sigma 17-70mm lens
  • De plastic fantastic Canon 50mm F1.8
  • Externe Flitser (waar ik nog echt moet leren mee omgaan)
  • Laatste aankoop de Tamron 70-200mm F2.8 VC

Allemaal bij elkaar iets meer dan 3kg.

Aankomst
Bij aankomst kom je eerst in de dealer room, dit was een fijne ruimte goed verlicht, genoeg ruimte. Moest me inhouden om niet van alles te gaan kopen. Er waren al veel cosplayers, maar kon mijn draai dus niet echt vinden om echt mensen te vragen voor een foto. Om 11:00 uur ging ik naar een lecture over cosplay fotografie, gezien ik meer wil doen in cosplay fotografie was dit dus ideaal voor mij. De lecture werd verzorgd door "The partyvengers" het was erg leerzaam en leuk.

Cosplay fashion show
Om 13:00 begon de cosplay fashion show, omdat de conventie wat kleiner is was het voordeel dat iedereen het volgens mij wel goed kon zien. Stond zo dichtbij dat ik mijn 70-200 lens niet eens echt kon gebruiken. Helaas was ik wel aan het knoeien met mijn apparatuur, moet nog echt leren om foto's te maken met een flitser. Verder waren veel cosplayers erg gehaast. De walk op de catwalk heen en terug was vaak 1 vloeiende beweging waardoor het voor een beginner als ik lastig was om te framen, scherp te stellen en vervolgens foto te maken. Dus voor toekomstige deelnemers :P Strike a pose or two. Dit geeft de omringende mensen wat meer tijd om naar de cosplay te kijken en foto's te maken.

Gamora cosplay door Tegan Cosplay. Zij won de 3e plaats in de show.

Hoop in ieder geval dat ik bij de volgende con wat beter met mijn apparatuur om kan gaan zodat ik betere foto's kan maken. Voor deze con moet het maar met wat ik heb :P

De 2e plaats in de show Scarecrow

De winnares van de show Jane door Black44Angel van Tarzan and Jane.

Ben wel blij dat ik van de winnaars nog wel "degelijke" foto's heb kunnen maken :)

De winnaars

Cherry pie maid cafe performance
Na de fashion show nog wat rondgelopen had ik de intentie om wat cosplayers voor een foto te vragen, maar toch mijzelf er niet echt aan toe kunnen zetten :( , i know just do it..... zal volgende keer meer pro actiever zijn.
Later op de middag stond er een optreden van Cherry pie op het programma. Niet wetende wat te verwachten ging ik er gewoon naar toe. Het was een zang en dans optreden door Cherry pie maid cafe. Het was erg leuk en het was ook nu pas dat ik met mijn 70-200 lens wat foto's ging maken.

Thuisgekomen zag ik vervolgens het effect van mijn externe flitser en de afstand van hoe ik foto's maakte........rode ogen........ gelukkig zijn deze min of meer wel te verwijderen met lightroom. Los van dat was het nog steeds een uitdaging om met de flitser foto's te maken.

Crossplay lecture
Na dit optreden ging ik naar nog een lecture over crossplay. Niet dat ik zelf eigenlijk denk aan cosplay of crossplay, maar het was een lecture dat weer verzorgd werd door "The partyvengers" en gezien het in de ochtend wel leuk was wilde ik ook hier wel bij zitten. Daarnaast lijkt het mij goed om meer te weten over cosplay gezien ik me meer in cosplay fotografie wil verdiepen.

Laatste foto's
De dag is bijna voorbij en ik had eigenlijk nog steeds geen foto's gemaakt van cosplayers....... Komt misschien ook dat ik weinig vertrouwen had om met de flitser goede foto's te kunnen maken. Vervolgens vroeg iemand aan mij vroeg of ik van hun wat foto's wilde maken. Dit wilde ik natuurlijk heel graag.

Dit was misschien net de push die ik nodig had en ik nam nog enkele foto's van andere cosplayers

Inspector Gadget en Jane door Black44Angel

Scorpion en Sub zero door InuNeko Cosplay

Scorpion door InuNeko Cosplay

De volgende conventie zal NishiCon zijn, hoop dat ik daar betere foto's kan maken. Voor meer foto's van MGC Experience 2014 check mijn Flickr album en facebook pagina.