Foto verslag Australie 2014 Brisbane

Een impressie van Brisbane. Zie onderaan het bericht voor de links naar de rest van de foto's. Klik op de foto voor een grotere versie

Zoals met de andere verslagen kan je onderaan een link vinden naar mijn Flickr en facebook album voor meer foto's in hoge resolutie van deze plaats.

Brisbane de hoofdstad van Queensland en eigenlijk ook de eerste grote stad die we tegenkomen bij ons bezoek aan Australiƫ. We kwamen in de avond (20:00) aan en het was gelijk al een domper dat eigenlijk alle restaurants al gesloten waren..... last minute konden we nog een broodje scoren bij de Subway. De eerste dag in Brisbane was dus beetje een domper om het zo te noemen. Had verwacht dat in de stad de restaurants wel tot iets later open zouden zijn.De tweede dag was weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen om het zo te noemen en Brisbane heeft zich goed herpakt bij mij. We hebben een wandeling gemaakt langs de boulevard om naar Southbank te gaan.

De eerste hoge gebouwen die we zagen in Australie, het waren verder ook de enige hoge gebouwen in brisbane :P

Een voetgangers en fietsers brug om de rivier over te steken.

Het was best wel relaxed om het zo te noemen. In Southbank is er ook een handmatige aangelegde strand, dit was een mooi gezicht het was een strand midden in de stad. Het is duidelijk een populaire plek want het was er echt druk. Het was omgeven met restaurants en men kon er zwemmen, zonnen of gewoon hangen. Het enige wat ons wel opviel was dat de restaurants best vroeg al sluiten (21:00) we merken dat dit best wel typisch is voor australie, maar we hadden eigenlijk gedacht dat het in een stad wat later zou zijn.

Strand midden in de stad

Uitzicht van southbank naar de stad zijde

ijs verkoper in een leuk VW busje

We maakten vervolgens vanuit southbank een wandeling door de botanic garden om zo onze weg terug te vinden naar onze kamer. In de avond gingen we weer naar buiten om wat foto's te maken van de skyline van Brisbane.

Brisbane was relaxed, we hebben er niet heel veel gedaan, maar het was goed om even bij te tanken na Fraser island.

Op de laatste dag maakten we nog even een stop op de heuvel van Brisbane om zo over de stad heen te kijken. Pas toen viel ons op dat Brisbane slechts een paar hoge gebouwen had en de rest eigenlijk gewoon laagbouw is.

Voor meer foto's check mijn Flickr album of Facebook Pagina
Flickr pagina: Flickr Album Australie 2014 Brisbane
Facebook pagina: Australie 2014 Brisbane