GLOW Eindhoven 2014

Foto serie van GLOW Eindhoven 2014, een selectie van mijn fav foto's klik op de foto's voor een grotere versie. Op mijn facebook staan meer foto's en op flickr staat een selectie van foto's in hogere resolutie. Onderaan dit artikel staan de links.

GLOW Eindhoven van 8 tot en met 15 november 2014 stond Eindhoven weer volop in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Thema van de negende editie is ‘Stad in beweging’. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. (Bron GLOW). GLOW is een jaarlijks terugkerend evenement in Eindhoven, de eerste editie was in 2007.

Zelf heb ik, zelfs als Eindhovenaar, nog nooit echt GLOW gelopen. Heb er door de jaren heen wel zo nu en dan iets van gezien. De geluiden die ik hoor over GLOW, was dat het elk jaar minder mooi en minder leuk is. Na mijn eerste GLOW denk ik dat ik me hierbij aan kan sluiten. Kan me nog edities herinneren waar ik best onder de indruk was van de dingen die ik zag, maar dit jaar was eigenlijk niks echt indrukwekkend.

Voor fotografen is het, ondanks dat het misschien minder gaaf is geworden, denk ik wel een must go evenement om jezelf uit te dagen op foto gebied. Het is experimenteren met lange sluitertijden en tegelijk een leuke compositie vinden. Gewoon een camera op een statief zetten en dan met een langere sluitertijd foto maken van een GLOW object is eigenlijk te simpel.

Vond het mooi dat de achtergrond geheel donker kon krijgen zodat de gieter er zo mooi op staat.

Think outside the box qua compositie

Zelf ben ik twee dagen naar GLOW gegaan. Eerst op de zaterdag, wat tegelijk ook de eerste dag glow is. Het was super druk en dringen geblazen. Besloot later om door de weeks nog eens te gaan zodat ik meer ruimte en tijd had om rustig foto's te maken.

Met een licht evenement lijken silhouet foto's bijna vanzelfsprekend

Nog een silhouet foto

Denk dat het meest indrukwekkende de projectie op de Catharina kerk was, maar dit was meer leuk om te zien dan dat het interessant is voor foto's. Want het is eigenlijk iets te gemakkelijk, maar ondanks dat het gemakkelijk is maakt het de plaatjes niet minder mooi.

Soms leek het bijna een schilderij

Een statief is wel een must have bij zo'n evenement

Kijk op mijn Flickr pagina voor een selectie van foto's in hogere resolutie en op mijn facebook voor de volledige set.