Fotoshoot: In de Berenkuil met Michelle 2-12-2014

Eerste fotoshoot is een feit!!! daarom ook weer even een verslagje :) klik op de foto's voor een grotere versie.

Het zat al een lange tijd in mijn hoofd om een keer een fotoshoot te gaan doen. Na lang nadenken toch de stap gewaagd om te reageren op een oproep in een van de facebook groepen, voor fotografen, modellen en make up artists, waar ik lid van ben. Als beginnend fotograaf zonder echt aantoonbaar werk is het altijd maar afwachten of je gekozen wordt. Kort na mijn reactie op het verzoek kreeg ik al een bericht terug en het was goed nieuws, Michelle een beginnend model leek het wel leuk om met mij samen te werken.
Nog nooit een fotoshoot gedaan wist ik ook niet heel goed hoe te beginnen, maar Michelle had zelf al wat idee├źn voor de shoot en dat was erg handig. Op basis van haar beschrijvingen ging ik huiswerk doen door online naar foto's en video's te zoeken die passen bij ons thema, de locatie had ik wel al in gedachten en dat is de Berenkuil in Eindhoven.Het is een locatie met veel graffiti en zou prima als shoot locatie kunnen dienen. Om er zeker van te zijn dat ik alles had wat ik nodig zou kunnen hebben heb ik ook echt al mijn gear meegenomen :P. Heb zelfs voor deze shoot een reflectiescherm gekocht en een draadloze flash trigger.

We hadden afgesproken op station Eindhoven om vervolgens samen naar de Berenkuil te gaan. Het was best wel koud die dag, maar gelukkig wel droog we liepen samen even door de Berenkuil heen om te zien wat we allemaal als achtergrond zouden willen gebruiken.

Michelle was ook heel fijn om mee samen te werken, we hadden gelijk al een goede klik dus dat maakte de samenwerking erg prettig. Denk dat voor amateur fotografen en modellen als wij plezier en een leuke samenwerking nog wel het belangrijkste is en beiden dingen waren goed aanwezig op onze shoot dag.

Michelle was erg goed voorbereid en had ook extra kleren meegenomen voor een tweede look en ook gedacht aan andere make up. Na onze lunch break gingen we dus verder met een nieuwe look. 

Nadat we al aardig wat foto's hadden gemaakt en het nog kouder en donkerder werd gingen we de dag maar afronden. Er was nog 1 ding dat ik wilde proberen en dat was om wat foto's te maken via aparte flitser. Ben zelf best blij met het resultaat en ik ben blij dat Michelle zelfs in de kou zoveel geduld met mij had. Het was immers de eerste keer dat ik met een externe flitser werkte en dat koste mij best veel tijd om op te zetten.

zelf met een test shot kwam er wel een leuke foto uit :)

De shoot met Michelle was erg leuk en ikzelf ben heel erg blij met het resultaat :). op 20-12 is mijn tweede shoot gepland met een ander model, dus ik hoop dat het daar ook zo goed gaat als nu met Michelle.

De foto's staan ook op mijn flickr pagina en facebook