It's Weekend 2014 in Eindhoven

In het weekend van 5 t/m 7 september 2014 vond in Eindhoven de tweede editie van IT’S WEEKEND plaats. Tijdens dit Fashion X Cult feestje kon je genieten van bruisende activiteiten op binnen- en buitenlocaties in het hele centrum.
Ideaal moment voor mij om langs te gaan om het evenement vast te leggen. Check mijn Flickr pagina voor de volledige set foto's

In het centrum aangekomen ging ik op zoek naar de "actie" er zou een modeshow zijn in de Hooghuisstraat dus ik ging daar maar naar toe.
Daar aangekomen waren al meer mensen bezig met foto's te maken. Sommige met een compact camera, telefoon, Crop DSLR's met een kit-lens en gebruik van interne flits, Crop DSLR met alternatieve lenzen en natuurlijk de Full Frame DSLR gebruikers met de 70-200mm lenzen en externe flitsers (het grotere speelgoed)

Uitdaging om het juiste moment te kiezen waar belichting goed was.

Mijn Sigma 17-70mm verruilde ik al snel voor mijn Canon 50mm, het zag er niet uit met mijn mini lens maar spec wise was het wel mijn combi om het beste resultaat te halen. Met mijn Crop sensor is de 50mm min of meer een 80mm op full frame, maar met mijn F1.8 is mijn lichtsterkte beter dan F2.8 die ze hebben op een 70-200mm. Het is dan mijn camera body en het glas van mijn lens die beetje achterblijven, maar goed probeer er nog wel het beste uit te halen. Van de avond show had ik niet veel goede foto's kunnen maken, met de spotlights was er veel schaduw in de gezichten van de modellen. Met andere woorden ik had mijn flitser mee moeten nemen om de schaduwen in te vullen.


Op de zaterdag waren de modeshows overdag dus voldoende licht. Ook nu waren al aardig wat mensen bezig met foto's maken, het was dus zoeken naar een goede positie en ook waar het licht het beste was. Heb gedurende de shows regelmatig van lens gewisseld (Canon 50mm en Sigma 17-70mm)

Lekker scherpe foto met voldoende licht

Kon lekker vooraan staan voor wat goede close ups


Met mijn Canon 50mm op F2.2 is de achtergrond lekker vaag

Tijdens de mode shows waren de meeste gefocused op de gezichten van de modellen, wat opsich wel logisch is, maar ik heb intussen ook geleerd dat out of the box ook leuk kan zijn. Denk dat toen ik ging focussen op de voeten de omgeving echt dacht van "waar is hij mee bezig", maar zelf ben ik best tevreden met het resultaat. Het is wat anders dan de standaard foto's zullen we maar zeggen?


Voor iedereen die wil experimenteren en oefenen met fotografie kan ik dit door evenementen echt aanraden. Je wordt gedwongen snel keuzes te maken met je instellingen, een catwalk model gaat immers niet voor jou poseren en loopt gewoon door. Snelheid, accuraatheid en de juiste lens en settings kiezen zijn dan cruciaal. Je moet ook vertrouwen hebben in de foto die je maakt, want als je elke foto ter plekke na gaat kijken dan mis je alle actie.

Mooi patroon en de achterste 2 modellen waren iets vager, maar niet te vaag waardoor de focus op de eerste benen wordt gelegd.

Het was een leuk en leerzaam evenement check mijn Flickr pagina voor de volledige set aan foto's.