Sneak preview Carins 2014-9-18

Het was 04:00 in de ochtend toen we in Cairns landen en net iets voor 06:00 konden we onze auto ophalen. Gezien Cairns zelf maar 10 minuten rijden is, waren we dus heel vroeg op plaats van bestemming. De eerste indruk was ook geweldig zelfs in de vroege ochtend waren al mensen op de boulevard aan het joggen, wandelen of zelfs al ontbijten. Aan de boulevard was ook een zwembad aangelegd wat ze de Blue Lagoon noemen en op het dek ervan waren al mensen om 07:00 Pilates aan het volgen.

Zwemmen in de zee is niet aangeraden

Een lifeguard bij the blue lagoon


We namen een flink ontbijt en vervolgens gingen we op onze boottocht door de mangroves van Cairns.

 De mangroves

De mangroves


 In de Avond gingen we naar de night zoo van Cairns wat echt geweldig was.  Je kon veel dieren van dichtbij bekijken, aanraken en voeren.

De tweede dag stonden we weer vroeg op om naar Green Island te gaan, dat is de plek om de Green Barrier reef te bezichtigen. Gewapend met een GoPro en een onderwater camera gingen we op zoek naar de exotische vissen en kleurrijke koralen. De derde dag brak aan en het was weer tijd om te vertrekken naar onze volgende bestemming. Cairns was in ieder geval een hele goede start van onze reis door Australie.

Cairns in de avond