Fotoshoot: Thuis shoot met een duo

Mijn laatst geplande shoot was helaas niet meer doorgegaan, dus het was weer even stil. Op moment dat ik dit schrijf kan ik ook alvast zeggen dat mijn geplande shoot van vandaag ook niet door kon gaan i.v.m. het weer. Maar komende vrijdag 23-1-2015 is het Jadore Fashion Event daar zal ik ook heen gaan om o.a. foto's te maken van de catwalk en hopelijk ook wat van de opgedofte gasten :)

Maar goed terug naar waar het echt om ging, 11-1-2015 was de dag dat ik mijn eerste duo shoot had en ook nog eens mijn eerste thuis shoot bij het model thuis. Voor deze shoot had ik ook een andere camera gehuurd een Canon 5D mark III, wilde namelijk ook met mijn 70-200 lens gaan schieten en dan is een fullframe camera wel handig wanneer je ruimte wat beperkter is. Met al mijn apparatuur ging ik naar het koppel. Ze wonen ook in Eindhoven dus dit was een echte thuiswedstrijd. Het was erg gezellig en relaxed. Voor het eerst droog en niet koud en de senseo was ook nooit ver weg :P. Eerst maakte ik me een klein beetje zorgen over hoe de foto's zouden zijn wanneer ik ze bij het model thuis zou maken, maar zelf zijn wij erg tevreden met het resultaat. Het is dus iets wat ik wel vaker ga voorstellen wanneer het model er ook open voor staat.

De uitdaging met een thuis shoot is het vinden van een geschikte muur als achtergrond dat ook voldoende ruimte bied voor mij om te verplaatsen. Gelukkig kwamen we daar wel uit en ik ben benieuwd hoe het bij een volgende thuis shoot zal zijn. Wil mijzelf daar wel verder in blijven ontwikkelen. Het bied toch veel voordelen voor weer en ook voor het model een fotoshoot in een vertrouwde omgeving.

De foto's staan ook op mijn flickr pagina en facebook, bekijk ook de facebook page van Anika en like het :)