Con Report: MGC Experience 2015

MGC Experience vorig jaar was ik er voor het eerst en dit jaar hebben ze het verplaatst naar een nieuwe locatie. Aan het adres dacht ik eerst dat het bij NBC zou zijn, wat een erg luxe locatie is. Dit bleek uiteindelijk niet het geval, het was in het gebouw ernaast.

Aanloop naar de conventie was deze conventie denk ik minst informatief en communicatief moet ik helaas zeggen. Vragen op facebook werden sporadisch beantwoord (zowel page als evenement pagina). Informatie op de website is zeer beperkt, zo ontbreekt bijvoorbeeld informatie over workshops en panels dus het is soms maar gissen wat er daadwerkelijk te doen zal zijn.

De dealer room

Zelf wilde ik graag de photoshop panel van The Partyvengers volgen, al had ik van te voren al gevoel dat het kleine kans was dat dit goed zou gaan. Panel is gepland om 10:00 en de deuren zouden om 10:00 open gaan. Uiteindelijk ging de deur pas om 10:15 open, dus het is uiteindelijk maar afgeblazen ivm geen deelnemers en het nog opgebouwd moest worden.

Locatie

Persoonlijk vind ik de nieuwe locatie minder passend voor een conventie, in principe waren er 2 grote hallen en een overloop die de 2 hallen met elkaar verbind. In de ene hal was de garderobe, dealerroom, gameroom, podium en DDR. De andere hal was voor games 2 workshop ruimtes en panel ruimte.  In de overloop was een gang naar Nozlan Photobooth en karaoke.

Ilunaneko Cosplay geeft haar workshop en op de achtergrond wordt een panel gegeven

De tekenworkshop en achter de scheidingswand is de panel ruimte....

Voor de workshopgevers was geen beamer, monitor of iets dergelijks aanwezig. Of wel aanwezig, maar niemand die het faciliteerde. Veel mensen die ik spraak wisten niet eens van het bestaan van de tweede hal hierdoor waren de ruimtes onderbenut en iedereen voornamelijk in de ruimte van de dealerroom. De catering van deze locatie was verder standaard, maar wel prima. Prijs kwaliteit verhouding vind ik persoonlijk prima voor een event (boordje frikandel, frietje met saus, koffie of drinken was 2 euro)

Fotograferen

Zelf kom ik natuurlijk om foto's te maken, heb uiteindelijk niet veel foto's gemaakt, maar ben zeker blij met de foto's die ik heb. De locatie was erg donker voor foto's, maar daar kon je dan goed gebruik van maken met het horror thema van halloween.

Halverwege tijdens het foto's maken in een doodlopende gang waar niemand kwam, werd ik aangesproken door mensen van de organisatie of ik wilde stoppen met fotograferen. De communicatie was een klein beetje vaag. Het ging van stoppen met fotograferen, naar stoppen met flitsen, naar stoppen met externe flitser/ paraplu. Werd zelfs gesproken dat ik op basis van gebruik van paraplu zelfs van het terrein afgezet kon worden. Maar hierover waren de stewards zelf ook niet helemaal over eens. Zelf ben ik iemand die zich graag aan de regels houd en voor zover ik de MGC regels kon herhinneren was ik niet in overtreding. Later bij andere steward nog eens na laten vragen en toen was het wel gedoogd zolang het niet hinderend was. Allemaal vrij vaag, maar na de conventie heb ik per mail toch even om extra informatie gevraagd en ik kreeg al snel bericht terug en dat helderde het een en ander op.

Door de toename van fotografen (wat mij ook opviel) die ook lampstatieven en softboxes/ flits paraplu's gebruiken krijg je dat er veel hinder ontstaat. Soms kwam het voor dat bepaalde plekken ook continu bezet waren voor foto's als een soort make shift studio. Zelf gebruik ik ook flits paraplu's en lampstatieven, maar dan doorgaans op verschillende locaties. Ik kan me in ieder geval wel voorstellen dat het niet wenselijk is dat links en rechts softboxes/ paraplu's staan die mensen zouden kunnen hinderen. Ik hoop wel dat ze hier volgende jaar wat duidelijke regels voor opstellen zodat ik mijzelf daar ook beter op kan instellen.

Cherry Pie Maid Cafe

MGC werd afgesloten met een optreden van Cherry Pie Maid Cafe vorig jaar waren zij er ook en ik vond het optreden toen erg leuk en dus besloot ik er wel op te wachten. Het optreden was pas om 18:00 en groot deel van de conventie gangers waren al weg. Gelukkig bleven genoeg mensen nog kijken naar het optreden welke ik persoonlijk weer erg leuk vond.

Conclusie

De conventie zelf is eigenlijk best knullig geregeld als ik eerlijk moet zijn, de locatie zelf is ook niet tiptop, maar denk dat de kracht van een conventie als MGC ook niet een perfect geregelde conventie is. Doordat de conventie niet super groot is, kom je gemakkelijker mensen tegen. Ik ben ook blij dat ze niet tot de nok aan kaartjes hebben verkocht. Het evenement is wel uitverkocht, maar het was niet zoals bij Tomocon dat je als sardientjes op elkaar gepropt was. Het is een conventie waar je meer komt voor de mensen die er komen dan wat de conventie daadwerkelijk te bieden heeft. Gezellig kletsen, met nieuwe en bestaande vrienden, foto's maken etc. Zal ik er volgend jaar weer heen gaan? Geen idee hangt beetje af van fotobeleid af denk ik, dus dat wordt nog even afwachten.

Foto's

Heb dus niet veel foto's gemaakt, maar gaat ook om kwaliteit toch :P (laten we hopen dat dat er wel is :P). In dit verslag in ieder geval een selectie van de foto's en zoals altijd mij top pick.
Voor een volledige set aan foto's kan je naar mijn facebook gaan:  MGC 2015 Full Set