Verslag Jadore Fashion Event 23-01-2015

Na iets meer dan een week eindelijk het verslagje van hoe was was tijdens het Jadore Fashion Event op 23-1-2015. Klik op de foto voor een grote versie en onderaan voor meer foto's van het event.

Op 23-1-2015 was de eerste editie van het Jadore Fashion event georganiseerd door Jadore Model Management gehouden in de Business Club van FC Dordrecht. Zelf ben ik nog niemand in de modellen wereld, maar had begrepen dat er een catwalk is en als hobby fotograaf grijp ik alles aan om foto's te kunnen maken die mij leuk lijken.

19:30 ben best nerveus want ik ga nooit naar dit soort event, eenmaal binnen werd ik vriendelijk ontvangen door Des'ree Wander de eigenaresse van Jadore Model Management. Eenmaal de zaal in was het nog rustig, het is immers nog echt wel vroeg. Het was voor mij beetje wennen, komt niet zo vaak voor dat ik in een omgeving ben waar de meerderheid van de dames langer zijn dan ik (ben zelf 1,79), daarnaast ook nog aardig wat fotografen met grotere camera's en mooie L lenzen, echt zo'n momentje van "size matters". Eerst even drankje doen en vervolgens was het de camera settings testen, nog een beetje nerveus om gelijk al mensen te vragen voor mijn lens te staan besloot ik maar even op de mooi opgestelde snoepjes te testen.

Mooi opgestelde snoepjes :) perfect om mijn instellingen te testen.

Een goed verzorgde bar mag natuurlijk niet ontbreken

Net als veel locaties leek het goed verlicht, maar eenmaal met de camera blijft het toch altijd een uitdaging. De sfeer was overigens erg leuk, er was goede muziek, sfeerverlichting was goed en er waren verschillende stands aanwezig.
Nog steeds beetje onzeker in een onbekende omgeving besloot ik ook wat foto's te maken van de artikelen om beetje op te warmen :). Objecten fotograferen is immers toch hetgeen waar ik als eerste mee begonnen ben.

Vervolgens kwam de aankondiging dat de modeshow snel zal beginnen, dit was voor veel fotografen dus ook het signaal om een goede positie rondom de catwalk te nemen en testshots te nemen ter voorbereiding van de show. met andere woorden de omstanders werden beetje blind van de vele flitsers :P. Grappige was dat iedereen waarschijnlijk zijn/ haar settings baseerde op de belichting van voordat de modeshow begon. De muziek ging aan en de spots ook en de situatie was totaal anders :P, het was dus als de brandweer snel de settings veranderen. Modeshows fotograferen vind ik erg leuk, maar tegelijk is het ook erg moeilijk en echt een uitdaging, vaak wordt spotverlichting gebruikt en dat betekend dus dat settings die geschikt zijn voor wanneer een model niet direct in het licht staat een totaal anders resultaat zal opleveren wanneer het model wel pal in het licht staat.  Met andere woorden, de eerste run is min of meer een test case om te kijken wat de juiste settings zijn :P

Na de eerste show kwam snel het bericht dat er ook nog een tweede show zal komen. Dus ik had nog even de tijd om snel door de foto's te gaan om te kijken welke settings wel of niet werken. Heb onverwachts toch een paar goeie shots kunnen maken, paar modellen keken gewoon zelfs mijn lens in welke natuurlijk een mooie foto opleverde.

Tara Eikenbroek, voor het eerst op de catwalk en ze deed het geweldig

Naast de modeshow werd er ook een goodiebag verloot die rijk gevuld is, de gelukkige winnares van de goodie bag is Lente Wartenberg.

Des'ree Wander die de winnares opleest

Lente Wartenberg de gelukkige winnares

Het was de eerste keer dat ik aan zo'n event deelneem en ik vond het erg leuk. Het is eigenlijk net zoiets als naar conventies gaan "Voordat je gaat ken je niemand, nadat je geweest bent ken je iemand en de volgende keer dat je gaat ga je de mensen die je al kent beter kennen en leer je meer mensen kennen"

Op of rond 22-5-2015 zal de tweede editie zijn, zelf kijk ik er al naar uit. Ben jij er dan ook bij?  Hieronder nog een selectie van een aantal foto's.
Mochten er verder modellen interesse hebben in een fotoshoot met mij dan hoor ik dat graag, lijkt me erg leuk en ik ben altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen.

Voor meer foto's kijk op mijn facebook page: Jadore Fashion Event 23-01-2015