Foto verslag Sint Petersburg 2015

Weer even terug naar waar het allemaal mee begon, op fotografie gebied dan. Met andere woorden, vakantie foto's. Bedenk me net dat ik nog niet eens alle foto's van onze trip naar Australie online heb gezet :P en ook heel erg achterloop met mijn fotoshoot reports :P

Foto's liever op facebook bekijken klik hier: Facebook Album Sint Petersburg 2015

Maar genoeg over dat, we zijn dus naar Sint Petersburg geweest voor een aantal daagjes. Voordat we gingen vertelde m'n vrouw hoe koud het was alsof we naar siberie gingen of zo, maar goed new york op 31-12-2013 hebben we ook overleefd dus dit zal ook wel goed gaan. Eenmaal aangekomen viel het ook echt reuze mee qua kou. Het is denk ik ietsjes kouder dan wat we hier gewend zijn, maar echt niet ijzig koud.

Het is droog en zonnig en niet normaal stoffig. De gemiddelde auto is zo smerig alsof er paar dagen ervoor een vulkaan uitbarsting is geweest of zo.

Een schone auto, wat echt een zeldzaam gezicht was.

Los van het stof is het wel een relaxte stad om doorheen te wandelen. We merken wel dat we intussen niet meer zo heel snel onder de indruk meer zijn van monumenten en musea en meer genieten van de stad zelf met de leuke koffie tentjes en restaurantjes

een van de weinige kraampjes voor de hermitage in het buiten seizoen

Het is een stad met aardig wat mooie gebouwen en ik kwam er eigenlijk al vrij snel achter dat gebouwen niet echt mijn ding zijn qua fotografie :P. Ik vond het erg lastig om een foto interessant te maken en was dus best wel inspiratieloos.

volgens mij een soort mini versie van de kerk die ook in moscow staat?

In de avond vind ik de stad ook een stuk mooier dan overdag. De gebouwen zijn goed verlicht en zijn dus ook ideaal om leuke nacht fotografie te doen.

De hermitage in de nacht

Als je er nog niet geweest bent en het niet vervelend vind om minimaal 2 keer naar den haag te gaan voor een visum dan is sint petersburg zeker de moeite waard om een keer heen te gaan.