Verslag Final Fantasy Type-0 HD Pre-Release Party

Verslagje en een kleine selectie van de foto's van dit event. Geen zin om te lezen en gelijk naar de foto's? Ga naar mijn facebook page voor alle foto's die ik heb geplaatst voor dit event.
Facebook album Final Fantasy Type-0 HD Pre-Release Party

Dit keer geen conventie, maar een Pre-Release Party van de Game Final Fantasy Type-0 HD en een demo van Final Fantasy XV. Zou dit doorgaans een event zijn waar ik heen zou gaan? waarschijnlijk niet. Maar begreep dat er ook Final Fantasy Cosplayers aanwezig zullen zijn, komt er ook nog bij dat het event "Gratis" is :) dus geen entree betalen, hapjes en drankjes en voor mij was het een thuis wedstrijd want het is gehouden in Parktheater in Eindhoven. Alles bij elkaar moest ik echt moeite doen om een reden te verzinnen om niet te gaan en in dat geval moet je gewoon gaan :)
Het is de eerste keer dat ik naar zo'n event ga dus heb hier niet echt een categorie voor dus ik zet het toch maar even op "Con report". Heb trouwens besloten om vanaf nu ook mijn top 3 fav foto's van het een event erbij te zetten :P (Gewoon omdat het kan ;) )
Omdat ik al verwachte dat het redelijk sfeervol verlicht zou zijn en dus voor foto's waarschijnlijk erg donker zou zijn heb ik een lampstatief met paraplu meegenomen :). Het was ook een soort test of ik zoiets eventueel bij toekomstige cons ook mee ga nemen. Zelf vond ik het in ieder geval een goed besluit om dat ding bij te hebben want het was ook echt donker, maar het zorgde wel voor de party sfeer.
 

Bij aankomst kwam ik Linda Wijnen tegen van Online PrePaid Services we maakten even een praatje en gezien ik voor het eerst op een release party ben even goed nagevraagd wat ik wel of niet mag fotograferen om te voorkomen dat ik binnen 5 minuten er weer uit gegooid wordt. Maar alles was gewoon publiek en vrij om te fotografen :) In het begin waren het voornamelijk de cosplayers, fotografen, pers en medewerkers die in de zaal aanwezig waren. Dit gaf mij mooi de tijd en ruimte om mijn spullen uit te pakken voordat het echt druk werd. De volgende uitdaging was kijken met welke settings ik het beste kon gaan werken. Gelukkig waren er voldoende cosplayers aanwezig dus ik hoefde ook niet ver te zoeken voor een proefpersoon :P

Mijn eerste slachtoffer/ proefpersoon :P Eshaku Cosplay

FF VIII groep, miste blijkbaar nog 1 cosplayer om de groep compleet te make.

In het midden van de zaal konden mensen de nieuwe game spelen, er was een kleine buffet tafel die goed gevuld bleef, een bar waar je ook Final Fantasy mocktails (geen alchohol) kon krijgen. Vaak is het bij party's en events dat van te voren veel gezegd wordt van "gratis hapjes en drankjes" en dan kom je er dan is het echt zoeken naar een hapje. Dat was hier dus niet het geval er, je kon pakken wat je wilde en de organisatie zorgde dat alles gewoon voldoende aanwezig was. Niet dat dat echt het belangrijkste is (mensen komen voor de game), maar zelf vind ik dit soort dingetjes wel belangrijk om een event compleet te maken.

Je kan je eigen burger maken :)

of bv je eigen  cocktail

De cosplayers waren gewoon onder de gasten wat natuurlijk voor een leuke Final Fantasy sfeer zorgt. Achteraf denk ik wel dat er misschien iets meer met de cosplayers gedaan had kunnen worden. Bij aankomst werd ik bv goed ontvangen door 2 heren keurig gekleed die mijn bandje omdeden, maar hoe gaaf zou het zijn geweest als je bij de deur al gelijk door 2 cosplayers ontvangen zou worden. Je weet als gast gelijk dat je op de juiste plek zit en je wordt meteen op een goede manier verrast. De trap naar beneden zou ook een mooie locatie zijn om daar een aantal cosplayers neer te zetten en misschien een fotograaf van de organisatie erbij, gasten konden natuurlijk zelf wel vragen of ze op de foto mochten, maar drempel is misschien iets hoger en verder krijg je met een telefoon of compact camera toch lastig echt goeie foto's van jezelf met je fav cosplayer.
Bij de ingang waar je Type-0 HD kon spelen zou het ook tof zijn om voordat je de nieuwe game gaat spelen je eerst langs een character van Final Fantasy moet. ik zeg niet dat je daar 2 dezelfde mensen continu daar moet laten staan, maar er waren voldoende cosplayers aanwezig om soort rooster op te zetten. Het zou het event net iets extra's geven denk ik en de zichtbaarheid van cosplayers en Final fantasy nog net iets vergroten.

*Edit: intussen heb ik wel begrepen dat er geprobeerd was meer met de cosplayers te doen, maar dit niet echt aansloeg bij het publiek. Dus geen punt van kritiek, maar juist lof dat de organisatie snel genoeg de plannen weer aan te passen aan het publiek.

Zou toch gaaf zijn wanneer je bij aankomst door bv hun ontvangen wordt amaiyami Cosplay (links) en Xilikah

of wat dacht je van een goede foto van jezelf als bezoeker met dit duo?
Dzerena's cosplay corner

Om 19:00 was het tijd voor de demo van Final Fantasy XV. Deze werd getoond op een grote tv, eerste ingeving was meer van waarom niet op de beamer (die er ook was), maar denk dat op de TV het beeld kwaliteit beter tot z'n recht komt. Even leek het erop dat het niet helemaal goed ging met het geluid van de game, maar aan de andere kant zonder het geluid kan je het commentaar beter verstaan.

De demo had een aardig publiek

High pressure een nieuwe game tonen, voorzien van commentaar en bekeken door tig mensen :P

Naast de demo was het event ook om de fans alvast een dag eerder kennis te laten maken met Type-0 HD, die pas een dag later in de winkel ligt. Zelf heb ik het niet gespeeld, meer omdat ik toch wat drukker bezig was met foto's maken :P

Ik vond het een super geslaagd event en ben blij dat ik erbij had mogen zijn :). Linda Wijnen bedankt voor het tippen van het event je hebt het super goed gedaan. Alle cosplayers bedankt dat ik jullie heb mogen fotograferen. Mocht er iemand nog zin hebben in fotoshoot ik sta er voor open en anders tot de volgende keer op een conventie of zo :)

Rest mij nu alleen nog om mijn fav 3 foto's neer te zetten, dit wil ik vanaf nu bij elk event/ con gaan doen. (niet specifiek bepaalde volgorde)

Verder kleine selectie van de foto's op mijn facebook staan alle foto's :