Con Report: Abunaicon 2015

Conventie Report en selectie van foto's, voor alle foto's ga naar mijn facebook album

Abunaicon de plaats waar ik een jaar geleden mijn fotografie avontuur begon. Los van dat het vorig jaar erg leuk was is Veldhoven ook heel dichtbij Eindhoven en dat maakt het dus voor mij extra gemakkelijk. De meeste conventie zijn voor mij wat ver en daarom ga ik ook altijd maar 1 dag. Met Abunaicon is het de eerste keer dat ik heel weekend er heen ga. Dus als fotograaf een weekend naar een conventie en toch thuis kunnen slapen :)

Aankomst

De conventie zou om 14:00 de deuren openen, ik kwam om zo'n 14:30 aan met de gedachte dat de eerste drukte al voorbij zou zijn. Echter was de rij zo lang dat je het gebouw van de conventie niet eens zag, verder was er ook amper tot geen beweging in de rij dus er is waarschijnlijk iets niet goed.

ingang is ergens om de hoek.....

om 16:10 was ik eindelijk binnen, maar kijk die rij

Zelf heb ik om 16:00 met iemand afgesproken voor een shoot, maar dat ging ik dus niet halen en zij was ook nog niet binnen. zelf was ik pas om 16:10 binnen en om 16:00 zou de opening zijn, vond het beetje slecht gepland want de rij buiten was nog mega lang.

Eindelijk binnen

Toen ik eenmaal mijn bandje had kwam ik al snel mensen tegen die ik kende en was het gewoon even chillen en bijkletsen. Voor Abunaicon was het de eerste keer dat ik van te voren al afspraken heb gemaakt om minishoots te gaan doen. Denk alleen dat dit ook de laatste keer is, want het is allemaal vrij hectisch......
Had voor de vrijdag een shoot om 16:00 uur die ik al miste :P, maar gelukkig wel in kunnen hallen. Om 18:00 een hotel kamer shoot met aantal Love Live cosplayers.

Faith from Mirror's Edge

Love Live shoot op Hotelkamer

De rest van de tijd beetje foto's maken van mensen die ik tegenkwam, oorspronkelijk wilde ik ook nog naar de Cosplay Compo op de vrijdag avond welke om 20:00 zou beginnen. Buiten was het alleen erg gezellig dus ik besloot om dat over te slaan. Toen we om zo'n 09:15 besloten om te gaan eten bleek de compo nog niet eens begonnen te zijn. De rij was tot aan buiten het gebouw. Dus het was maar goed dat ik niet in de rij was gaan staan.
Maar goed etenstijd aanbod was mager en kwaliteit was "so so" dus niet veel anders dan de meeste conventies :P.
Tegen de avond is er een gala en gezien fashion fotografie ook een van de dingen is die ik graag doe greep ik de kans om ook met wat mensen af te spreken in fancy gala kleding.

Het feestje zelf sloeg ik over, het is dus tijd om naar huis te gaan. (YAY 15 minuten om thuis te komen :P)

Dag 2 Abunaicon

De zaterdag doorgaans ook altijd de drukste dag van een conventie. Om 11:00 had ik afgesproken met een groepje voor een Sword Art Online foto shoot. Dit is ook waarschijnlijk de laatste keer dat ik dat doe :P, groep shoot is gewoon lastig. Veel mensen voorafgaande was al "drama"/ "gezeur" over tijd etc. Haalt beetje de fun eruit. Zelf kende ik wat mensen persoonlijk die er bij zijn dus wilde ik toch wel aanschuiven. De shoot zelf ging erg goed, we verdeelden ons in groepjes waardoor het toch wat handbaarder bleef. Heb er hele leuke scenario shots kunnen maken en het is denk ik wel iets wat ik vaker ga doen. Single poses zijn leuk, maar scene foto's zijn ook erg leuk. Undercoverkadaj heeft zelfs de foto's in een filmpje gemonteerd. Het filmpje is hier te vinden

Ook op de zaterdag was er een cosplay compo, maar buiten was wel gezellig en ik besloot dus ook om deze compo over te slaan. Het is de eerste keer dat ik niet naar een compo ga tijdens een conventie. Maar goed had de middag tot avond best wel volgepland en dacht even momentje rust is ook wel fijn. Misschien wel dat ik de volgende keer voor de avond wat afspraken maak omdat er dan minder mensen rondlopen en je in de avond ook hele leuke foto's kan maken.

Princess Peach by Solaria Cosplay

De zondag van Abunaicon

Deze zondag minder afgesproken en dat was maar goed ook. Het was heel erg warm, dermate warm dat je letterlijk niks zou willen doen en die gedachte hadden meer mensen. Veel mensen waren toch niet in cosplay en voor een uitverkochte zondag was het tamelijk rustig. Heb op deze dag enkele mensen gevraagd voor wat foto's en verder eigenlijk niks meer ondernomen. Wilde oorspronkelijk nog naar een panel, maar zelfs daar niet meer de fut voor gehad na 2 drukke dagen en een warme sluitingsdag.

Eindoordeel

Van de conventie activiteiten eigenlijk weinig gezien, maar heb het wel erg naar mijn zin gehad. Veel gekletst met mensen, relatief weinig foto's gemaakt, maar diegene die ik heb kunnen maken ben ik wel erg tevreden over.

Paar dingen die me wel opvielen was dat er dit keer heel veel andere fotografen waren dan die je normaal ziet op de conventie waar ik tot nu toe ben geweest. Ik denk dat de cosplay scene steeds meer populair begint te worden. Dit bracht echter ook een ander type vol en dat zijn denk ik de players die er komen om proberen meisjes op te pikken? Heb het idee dat dat doorgaans minder is, maar aantal mensen die ik ken werden beetje "lastig gevallen" en zo hoorde ik wel meer. Niks ergs, maar wel beetje irritant heb ik begrepen.

Verder heb ik het in ieder geval heel erg leuk gehad, veel geleerd op het gebied van fotografie en denk dat ik langzaam beetje mijn eigen draai begin te vinden in wat ik mooi vind.

Top pick foto's

Nog nooit zo lastig geweest, maar onderstaande toch wel 3 van mijn fav foto's.

Undercoverkadaj als Yuuki Sword Art Online

Evette Cosplay as Queen Ashe from League of Legends

Verder nog een selectie van foto's die ik heb gemaakt, voor alle foto's check mijn facebook album